Actualitat

Actualitat

BÄRHOF ENSEMBLE, primers artistes residents a Cal Massó

BÄRHOF ENSEMBLE, primers artistes residents a Cal Massó

Aquest mes de setembre Cal Massó acollirà la primera residència d’artistes, concretament a la formació de cambra Bärhof Ensemble, que s’instal·larà durant una setmana (del 9 al 15 de setembre) al nostre equipament per a crear, assajar i enregistrar noves obres.

 

Bärhof Ensemble és una formació cambrística formada per 9 músics joves professionals nascuda a partir de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya):  Jaume Guri, violí; Ariadna Bataller, viola; Laura Peribañez, cello; Anna Cristina Grau, contrabaix; Cèlia Salas, flauta; Mireia Góngora, oboè; Lluís Casanova, clarinet; Clara Marimón, trompa i Clara Canimas, Fagot.

 

Els artistes residiran a Cal Massó durant una setmana, durant la qual, matins i tardes, treballaran un nonet creat especialment per a ells, i enregistraran aquesta nova peça. La residència culminarà amb una mostra oberta de la seva creació, així doncs, el dia 15 de setembre a les 18h de la tarda, Bärhof Ensemble ens oferirà un concert que porta per títol ‘La primera il·lusió’, i que constarà de 2 parts:

1a part: Nonet composat per Jordi Cornudella

2a part: Nonet, Op.31 de Louis Spohr

El concert està obert a tots els públics i és d’entrada lliure. Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç: http://www.calmasso.cat/agenda/34-la-primera-il-lusio?date=2019-09-15-18-00

 

Què són les residències artístiques?

Una de les línies per les quals apostem a Cal Massó és la CREACIÓ ARTÍSTICA, i ho fem mitjançant el desenvolupament de Residències d’artistes i càpsules de creació.  Les Residències són una molt bona oportunitat per als artistes que necessiten un espai de creació i projecció, així doncs, des del Centre d’Art Cal Massó volem acollir i acompanyar nous projectes artístics en la seva creació, i en aquest sentit, oferirem dues residències anuals dirigides a artistes i col·lectius de disciplines diverses que vulguin néixer i créixer a casa nostra.

Durant la tardor 2019 realitzarem 3 residències a Cal Massó; la primera al setembre, de música de cambra amb la formació Bärhof Ensemble; al novembre acollirem a la Clara Cortés i al Mortiz Grens, amb el seu projecte de circ ‘Le’ts see what they cook over there’, i finalment, la darrera residència, a finals de novembre, serà de dansa i moviment, i ens visitarà la ballarina Antonella Cassarotti per a crear el seu nou projecte ‘Difuminar una línia inexistente’.

 

A finals d’octubre publicarem les bases de la convocatòria per a presentar propostes per  a les residències de la primavera 2020. Tota la informació sobre la Residència i les bases de la convocatòria es pot consultar a la web a partir del mes de novembre http://www.calmasso.cat/creacio

 

 

___________________________________________________________

Per més informació:

www.calmasso.cat

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

689 045 484 (Marta Grau)

Èxit de la trobada internacional de joves 'Cal Massó: art, music and movement'

Del 14 al 27 de juliol hem tingut un grup de 24 nois i noies procedents de 12 països diferents compartint un procés creatiu a través de la dansa, la música i el moviment a Cal Massó.

A part del treball diari de training i creació artística, han portat a terme una mostra oberta al públic a la meitat de la trobada, una flash mob al centre de Reus i una performance final oberta a tota la població el darrer dia.

La valoració, tan dels joves com nostra, és molt positiva, ja que ha estat una experiència molt enriquidora a nivell artístic, creatiu i cultural.

Seguidament us deixem un petit vídeo resum de la trobada internacional!

Ja podeu consultar la Programació d'estiu de Cal Massó!

Ja podeu consultar la Programació d'estiu de Cal Massó!

Ja podeu consultar tota la programació del Cicle d’estiu a Cal Massó!

 

Encarem el primer estiu a Cal Massó amb diferents propostes durant el mes de juliol. Hem programat 3 concerts, el primer el dia 6 de juliol amb Casiotones Brothers, al pati de Cal Massó. El dissabte 20 de juliol a les 21h, el cantautor Nacho Casado ens oferirà un concert íntim amb una combinació de pop, jazz, folk i bossa nova. La darrera proposta musical serà el dia 24 de juliol a les 21h, amb un concert de música folk i tradicional amb el grup Socarrat.

Els dies 19 de juliol a les 20h i el 25 de juliol a les 21h farem dues mostres obertes a tots els públics amb performances muntades durant els tallers creatius de dansa, moviment i música que estem portant a terme amb joves d’arreu del món a Cal Massó.

El dia 19 de juliol a les 22h programem per primera vegada al pati de Cal Massó ‘Insomnia Nights’, un micro obert amb monòlegs, màgia i poesia, i presentat per Lourdes Bayonas.

I per últim, pel dia 26 de juliol a les 21h, hem muntat l’esdeveniment ‘Copa i ploma’, un maridatge de 5 vins amb textos de Shakespeare i música.

 

Per més informació de tots els esdeveniments programats cliqueu a la web de Cal Massó: http://www.calmasso.cat/agenda des d’on també podeu accedir a la plataforma per a la compra de les entrades. També ens podeu seguir mitjançant les nostres xarxes socials a Facebook, Instagram i Twitter.

 

________________________________________________________

El Centre d’Art Cal Massó és un equipament únic i singular, que vol ser una plataforma per a la creació, producció, formació, i exhibició artística multidisciplinària, concretament les arts escèniques (teatre, circ i dansa), la música i les arts plàstiques i visuals.

 

Al mateix temps, és un centre compromès amb el seu entorn, i aspira a ser un lloc que vinculi la cultura i les propostes artístiques que realitzem amb la societat, tot creant sinèrgies amb el públic en general i amb diferents col·lectius, en concret. Es tracta d’acostar les arts a la ciutadania mitjançant el desenvolupament de l’activitat artística de Cal Massó.

___________________________________________________________

Per més informació:

www.calmasso.cat

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

22 Joves d'arreu del món es reuneixen a Cal Massó per viure un procés creatiu de dansa, moviment i música

22 Joves d'arreu del món es reuneixen a Cal Massó per viure un procés creatiu de dansa, moviment i música

El Centre d’Art Cal Massó és un equipament únic i singular, que vol ser una plataforma per a la creació, producció, formació, i exhibició artística multidisciplinària, concretament les arts escèniques (teatre, circ i dansa), la música, escriptura, i les arts plàstiques i visuals; Cal Massó pretén, també, difondre, donar visibilitat i promocionar les propostes artístiques contemporànies que porta a terme.

 

Aquest mes de juliol, concretament del 14 al 26, un grup de 22 joves internacionals es reuniran cada matí a Cal Massó per experimentar en els àmbits de la dansa, el moviment i la música. Partint de la base que Cal Massó és un espai per a la creació artística, l’objectiu d’aquesta iniciativa és que aquests joves s’acostin a la cultura, les arts escèniques i la música vivint un procés creatiu.

 

Durant 10 dies, aquest grup de joves de 18 a 27 anys i procedents de països tan diversos com Colòmbia, Rússia, Alemanya, Itàlia, Armènia, Turquia, Mèxic, Ucraïna, Sèrbia, França, Dinamarca i Catalunya, tindran la possibilitat de construir i improvisar mitjançant un procés creatiu compartit i guiat per la ballarina Ivelice Brown i el músic Manu Sabater.

 

Els dies 19 i 25 de juliol a les 20h es farà una mostra oberta dels resultats dels tallers creatius a Cal Massó; les mostres seran obertes a tothom i d’entrada lliure.

 

Aquesta trobada de Joves Internacional està promoguda des de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Les entitats gestores són Cal Massó i la Fundació Josep Carol, i amb el suport de Joventut Reus de l'ajuntament de Reus.

 

 

___________________________________________________________

Per més informació:

www.calmasso.cat

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

689 045 484 (Marta Grau)

Càpsula de creació de teatre amb l'actor David Selvas

La darrera càpsula que vam fer va ser la de teatre, la qual van compartir l'actor David Selvas i alumnes del Batxillerat d'arts escèniques de l'IES Gabriel Ferrater de Reus.

Bona valoració del primer cicle de Festa Major a Cal Massó

Durant la Festa Major de Sant Pere 2019, des de Cal Massó hem volgut reforçar tota l’oferta que ja hi ha en aquestes dates a la ciutat de Reus; amb  l’objectiu d’ampliar les propostes culturals i musicals, i de difondre Cal Massó com a equipament cultural i de creació artística de la ciutat, hem programat un Cicle de Festa Major.

 

Així doncs, entre els dies 22 i 30 de juny, hem portat a terme diversos esdeveniments, com per exemple el Balls Parlats de Dames i Vells i la celebració del seu 10è aniversari el dia 22 de juny, l’Espai d’Interpretació Visual de la Festa Major que es va poder visitar entre els dies 24 i 27 de juny; i diverses propostes musicals, com el DJ Pantoja Show el dia 24 de juny, el concert de Roger Andorrà amb el seu espectacle ‘Electrogralla’ el dimarts 25 de juny, un Ball de Grallers amb els ‘Ganxets, grallers del Baix Camp’ i concert de DJ Ceba el dissabte 29 de juny, i el concert vermut  de tancament de festa amb la Banda de la Festa Major el diumenge 30.

 

La valoració del primer cicle de Festa Major que organitzem a Cal Massó és molt positiva, ja que l’assistència ha estat força bona; concretament unes 1.300 persones han participat de les nostres propostesEl tipus de públic ha estat molt variat, tan familiar, com joves i públic adult, tenint en compte la diversitat de propostes programades, però tots ells interessats en la cultura i les tradicions.

 

Moltes gràcies a totes les persones que heu vingut a gaudir de les propostes de Festa Major a Cal Massó!

 

I un agraïment molt especial a:

Canal Reus TV

Colla Gegantera de Reus

Nanos de Reus

Àliga petita de Reus

Basilisc petit de Reus

Lleó petit de Reus

Ball de Cercolets de Reus

Ball de Gitanes de Reus

Ball de Prims de Reus

Ball de Pastorets de Reus

Ball de Valencians de Reus

Ball de Mossèn Joan de Vic de Reus

 

Per la vostra col·laboració per al muntatge de l’Espai d’Interpretació Visual de la Festa Major.

 

 

 

Per més informació:

www.calmasso.cat

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

689 045 484

 

______________________________________________________

 

El Centre d’Art Cal Massó és un equipament únic i singular, que vol ser una plataforma per a la creació, producció, formació, i exhibició artística multidisciplinària, concretament les arts escèniques (teatre, circ i dansa), la música i les arts plàstiques i visuals; Cal Massó pretén, també, difondre, donar visibilitat i promocionar les propostes artístiques contemporànies que porta a terme.

 

Al mateix temps, és un centre compromès amb el seu entorn, i aspira a ser un lloc que vinculi la cultura i les propostes artístiques que realitzem amb la societat, tot creant sinèrgies amb el públic en general i amb diferents col·lectius, en concret. Es tracta d’acostar les arts a la ciutadania mitjançant el desenvolupament de l’activitat artística de Cal Massó.

 

___________________________________________________________

Càpsula de creació de rock amb Lax'n'Busto

En Pemi Rovirosa i Jimmy Pinyol, de Lax'n'Busto, van dinamitzar la càpsula de creació de música rock, la qual van compartir amb alumnes de l'optativa de música de l'escola Puigcerver de Reus.

Ja es pot consultar la programació cultural del Cicle de Primavera a Cal Massó

Ja es pot consultar la programació cultural del Cicle de Primavera a Cal Massó

Ja es pot consultar tota la programació del Cicle de Primavera a Cal Massó!

 

Després del tret de sortida de la nova temporada amb la Festa ‘Hola Cal Massó’ el passat mes d’abril, continuem el proper dissabte dia 18 de maig amb l’obra ‘La culpa no és de Brossa, és de Freud’, peça teatral protagonitzada per la reusenca Bàrbara Roig i Ramon Bonvehí. En el marc del cicle de primavera també podreu veure un monòleg ‘Sobre els danys del tabac’, protagonitzat per Xavier Grasset.

Pel què fa a la disciplina musical, hem programat 4 concerts d’estils diversos: El concert presentació del primer LP de Maurici Gené, Golden Days, el dia 24 de maig; l’espectacle ‘Ser des del cicle menstrual’, amb Sònia Àrias de l’ESMUC el dia 25 de maig; concerts de l’Aula de Sons de Reus en el marc del Festival Simfònic i el concert ‘Un passeig pel modernisme català’ amb Albert Galcerà i Albert Carbonell el dia 8 de juny.

Per acabar el cicle, hem programat també un espectacle familiar, de titelles, el diumenge dia 9 de juny a la tarda: Matito amb Arnau Colom.

 

La finalització d'aquest cicle donarà pas al Cicle de Festa Major, el qual s'iniciarà el dia 22 de juny i del què properament us informarem.

 

Tots els esdeveniments programats els trobareu a la web de Cal Massó: http://www.calmasso.cat/agenda des d’on també podeu accedir a la plataforma per a la compra de les entrades. També ens podeu seguir mitjançant les nostres xarxes socials a Facebook, Instagram i Twitter.

 

La programació d'espectacles la realitzem amb el suport de Vermuts Miró.

________________________________________________________

El Centre d’Art Cal Massó és un equipament únic i singular, que vol ser una plataforma per a la creació, producció, formació, i exhibició artística multidisciplinària, concretament les arts escèniques (teatre, circ i dansa), la música i les arts plàstiques i visuals.

Al mateix temps, és un centre compromès amb el seu entorn, i aspira a ser un lloc que vinculi la cultura i les propostes artístiques que realitzem amb la societat, tot creant sinèrgies amb el públic en general i amb diferents col·lectius, en concret. Es tracta d’acostar les arts a la ciutadania mitjançant el desenvolupament de l’activitat artística de Cal Massó.

___________________________________________________________

Per més informació:

www.calmasso.cat

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

S'obre el termini per a presentar propostes de Residències a Cal Massó, Reus

S'obre el termini per a presentar propostes de Residències a Cal Massó, Reus

El Centre d’Art Cal Massó és un equipament únic i singular, que vol ser una plataforma per a la creació, producció, formació, i exhibició artística multidisciplinària, concretament les arts escèniques (teatre, circ i dansa), la música, escriptura, i les arts plàstiques i visuals; Cal Massó pretén, també, difondre, donar visibilitat i promocionar les propostes artístiques contemporànies que porta a terme.

 

Al mateix temps, és un centre compromès amb el seu entorn, i aspira a ser un lloc que vinculi la cultura i les propostes artístiques que realitzem amb la societat, tot creant sinèrgies amb el públic en general i amb diferents col·lectius, en concret. Es tracta d’acostar les arts a la ciutadania mitjançant el desenvolupament de l’activitat artística de Cal Massó.

 

Una de les línies per les quals apostem a Cal Massó és la CREACIÓ ARTÍSTICA, i ho farem mitjançant el desenvolupament de Residències d’artistes i càpsules de creació.  Les Residències són una molt bona oportunitat per als artistes que necessiten un espai de creació i projecció, així doncs, des del Centre d’Art Cal Massó volem acollir i acompanyar nous projectes artístics en la seva creació, i en aquest sentit, oferirem dues residències anuals dirigides a artistes i col·lectius de disciplines diverses que vulguin néixer i créixer a casa nostra.

 

Ja està obert el termini per a presentar propostes per a la Residència de tardor de l’any 2019. Tota la informació sobre la Residència i les bases de la convocatòria es pot consultar a http://www.calmasso.cat/creacio

El termini de presentació de les sol·licituds per a la residència de tardor finalitza el dia 30 de juny de 2019 (inclòs).

 

___________________________________________________________

Per més informació:

www.calmasso.cat

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

689 045 484 (Marta Grau)

Càpsula de creació de dansa i moviment amb Roberto Oliván

El ballarí i coreògraf Roberto Oliván va ser l'encarregat de conduir la càpsula de creació artística de dansa i moviment. Els participants amb qui va compartir el seu procés creatiu van ser nois i noies de l'escola d'educació especial Alba de Reus.

Càpsula de creació de rumba catalana amb Xavi Ciurans

El dia 25 d'abril vam realitzar la segona càpsula de creació a Cal Massó, de rumba catalana, a càrrec del músic Xavi Ciurans,  i amb alumnes del IES Josep Tapiró de Reus.

Agenda

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Data : Diumenge, 15 Setembre
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
Data : Divendres, 27 Setembre
28
29
30

Actualitat

Amb el suport de
Fundació Privada Reddis
Carnet Jove
Vermuts Miró
Amb el suport de
Fundació Privada Reddis
Carnet Jove
Vermut Miró