Actualitat

Actualitat

Cápsula de creació escènica amb Ester Cort

L'actriu Ester Cort va compartir una cápsula de creació escènica amb alumnes de l'IES Baix Camp de Reus

TOT MIRANT CASTELLS, de Lins Griñó

TOT MIRANT CASTELLS, de Lins Griñó

“A plaça hi vaig a veure castells, a xerrar amb la gent i aprofito per fer fotografies.”

El món casteller està ple de temàtiques, des de la purament estructural del castell, a les emocions, detalls, retrat, alegries, decepcions...... i en aquesta exposició podeu veure un recull-resum de 8 anys de captar moments a les places castelleres.

No tinc un estil en concret, ja que cada dia i moment és únic, per la qual cosa cada imatge és diferent; un dia et fixes en un peu, un dia en aquella mirada, un dia en una mà.... M’agrada captar situacions que em criden l’atenció i que reflecteixen una altra visió més enllà dels propis castells que fan les colles.

Igual que el/la casteller/a no sap mai com anirà una diada per molt assajats que es tinguin els castells, a mi em passa el mateix a l’hora de captar les imatges. Puc anar amb una idea preconcebuda del que voldria fotografiar, però la diada és la que marca el resultat, perquè la gràcia dels castells és aquesta, que son vius i impredictibles i amb moltíssims i variats moments que retratar.

 

Lins Griñó

Em sento més còmode amb la terminologia “aficionada a la fotografia” que fotògrafa, i de fet, la gent de més edat de Reus em comenta: -has heretat l’afició del teu pare-.

La meva professió és l’administrativa, i la fotografia sempre l’he vist a casa, i de fet, sóc la que porta la càmera quan hi ha alguna celebració familiar o de la colla d’amics per immortalitzar els moments. No  és fins al 2012 que faig un pas més i em compro la primera càmera amb cara i ulls. Tot ve relacionat a què al  2011 vaig començar a entrar en el món dels Castells i les càmeres bàsiques se’m queden curtes per captar el que hi veia. Aquest és el punt d’inflexió on canvia la meva forma de veure i retratar, i tot i que no deixo de fotografiar res que em cridi l’atenció, se’m comença a etiquetar com a fotògrafa castellera, cosa que accepto amb molta gratitud.

A dia d’avui formo part del grup “Fort”, un conjunt de fotògrafs que exposem conjuntament per tot el territori Català, i col·laboro amb les meves imatges al diari digital "Món Casteller".

Previous Next

El Centre d'Art Cal Massó inaugura dues noves exposicions d'arts plàstiques i visuals aquest mes de Febrer

 

 • La primera exposició, del fotògraf Miguel Cabrerizo, porta per títol ‘WALKABOUT: A la recerca de l’espiritualitat’, i s’inaugura el dijous dia 6 de febrer a les 20h a la cafeteria Cal Massó, i es podrà visitar durant tot el mes de febrer, de dimecres a dissabte de 18h a 22h.

 

 • La segona exposició de nom ‘TRENCAMENT’ és de l’artista Julieth Rodríguez Soronellas, i s’inaugura el divendres 7 de febrer a les 20h a Cal Massó, i es podrà visitar del 7 al 29 de febrer, de dimecres a dissabte de 18h a 22h.

 

 

‘WALKABOUT: a la recerca de l’espiritualitat’, de Miguel Cabrerizo

El fotògraf Miguel Cabrerizo exposa el seu treball ‘WALKABOUT: A la recerca de l’espiritualitat’ al Centre d’Art Cal Massó, un total de 12 fotografies dels seus viatges.

Amb aquestes fotografies, Cabrerizo  vol reflectir que significa caminar sense una trajectòria definida, fer front als perills, trencar la quarta paret, bolcar-se amb els altres, trobar i sentir. És un recopil·latori dels seus viatges i el propòsit de la seva vida.

(http://www.calmasso.cat/actualitat/13-exposicions/40-walkabout-a-la-recerca-de-l-espiritualitat-de-miguel-cabrerizo )

 

 ‘12 MESOS, 12 FOTÒGRAFS, 12 IMATGES

 

Amb l’objectiu de donar un impuls a les arts visuals i en concret a la fotografia i la imatge, neix el cicle ’12 mesos, 12 fotògrafs, 12 imatges’. Es tracta d’un cicle de 12 exposicions de fotografia, cadascuna amb 12 imatges exposades i de 12 creadors diferents, tots fotògrafs locals i de la zona. Cadascuna estarà exposada 1 mes a la cafeteria de Cal Massó.

Seran exposicions de diferents temàtiques, i que puguin interessar al públic en general però també a públic especialitzat. L’objectiu del cicle és donar a conèixer creadors del territori, concretament fotògrafs, a través de les seves imatges i propostes artístiques; a més, volem posar en valor les arts visuals a la ciutat de Reus. Amb aquest cicle d’exposicions també busquem arribar a nous públics no consumidors habituals de cultura.

 

 

‘TRENCAMENT’, de Julieth Rodríguez Soronellas

 

L’Artista Julieth Rodríguez Soronellas estrena l’exposició TRENCAMENT al Centre d’Art Cal Massó, en la qual ens presenta 8 obres amb el vidre amb mirades transparents com a base de creació,  i en les quals hi podrem veure el que ella denomina “trencar amb els anells de saturn”, amb això es refereix a què les limitacions ens les posem nosaltres mateixos i si un vol créixer i seguir lluitant per aconseguir el seus objectius, cal comprometre’s a treballar intensament i de forma constant. És difícil, ja que són molts els factors que influeixen i fins i tot dificulten en aquest procés de creixement però tal com diu el Dr. Sri K. Parvathi Kumar “Aprender a esperar y esperar para aprender”.

 

 

La Julieth Rodríguez Soronellas (L J H) és estudiant de 4rt de carrera de Belles Arts a la Universitat de Barcelona. És de la Selva del Camp, però actualment està vivint a Polònia cursant un Erasmus a la Uniwerytet Opolski,Faculty of arts a la ciutat de Opole. S’està especialitzant en el camp de l’escultura.

La tendència artística que segueix està influenciada per molts pensador filosòfics i autor crítics sobre el món, el sistema, la situació política i el poder que ens envolta.

 

Més informació de la inauguració:

http://www.calmasso.cat/agenda/65-inauguracio-exposicio-trencament?date=2020-02-07-20-00

 

Per consultar el catàleg digital de l’exposició:

http://www.calmasso.cat/exposicions/trencament-de-julieth-rodriguez-soronellas-l-j-h

_______________________________________________________

Per més informació:

www.calmasso.cat

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

689 045 484 (Marta Grau)

Càpsula de creació de música i direcció d'orquestra amb Tomàs Grau

El director de l'orquestra Camera Musicae, Tomàs Grau, va compartir una càpsula de creació musical i de direcció d'orquestra amb nois i noies de l'IES Joan Puig i Ferraté de la Selva del Camp.

'WALKABOUT: a la recerca de l'espiritualitat', de Miguel Cabrerizo

'WALKABOUT: a la recerca de l'espiritualitat', de Miguel Cabrerizo

 

 

 

“Caminar sense una trajectòria definida, fer front a perills, trencar la quarta paret, bolcar-se amb els altres, trobar i sentir, és un recopilatori dels meus viatges i el propòsit de la meva vida.”

El fotògraf Miguel Cabrerizo ens presenta l'exposició 'Walkabout: a la recerca de l'espiritualitat', un recull de 12 fotografies dels seus viatges.

 


Miguel Cabrerizo Tejero, Reus 1993


La meva professió principal és l'hoteleria, formació d'audiovisuals, de passió la fotografia i els viatges on descobreix llocs i gent meravellosa.

De petit freqüentava molt el cinema Reus Palace, no hi havia cap setmana que no hi anés. Crec que això té una mica a veure amb la meva passió actual per la fotografia, en aquests instants es va plantar una llavor que amb els anys ha anat germinant.

Als 16 anys vaig haver de marxar uns anys a Cantàbria per treballar a l'hoteleria, vaig retornar al cap d'uns anys per seguir treballant en el mateix sector fins que em vaig preguntar quin era realment el propòsit de la meva vida... llavors vaig plantejar-me el fet de formar-me; el meu objectiu era fer un CFGS d'Audiovisuals, amb l'objectiu d'aprendre tot el que estigués relacionat amb les arts cinematogràfiques. A poc a poc vaig adonar-me el que realment m'apassionava era la fotografia. A partir d'aquí, vaig ser autodidacta, assaig i error.


Em van proposar fer un primer viatge al Marroc, un viatge que, més endavant, em faria descobrir la fotografia de viatge i retrat. A partir d'aquí, no he parat de fotografiar llocs màgics, on hi he intentat transmetre les meves il·lusions, la meva visió del món i de les persones meravelloses que he conegut al Marroc, Itàlia, Islàndia, Sri Lanka i Maldives.

Residència Clara Cortés i Moritz Grenz

Cal Massó va acollir als artistes de circ Clara Cortés i Moritz Grenz durant el mes de novembre de 2019 per a crear el seu nou espectacle Let's see what they cook over there.

'UN TOMB PER REUS' de Tino Taltavull

'UN TOMB PER REUS' de Tino Taltavull

El fotògraf Tino Taltavull ens presenta l'exposició 'Un tomb per Reus', 12 imatges analògiques i en blanc i negre, revelades per ell mateix.

 

Es tracta d'imatges captades al carrer, d'instants. Són moments únics que passat el temps deixaran d’existir o ja no seran iguals, com pot ser: un carrer, un edifici o la mirada d’un nen.​

 

Tota la seva fotografia és analògica i en blanc i negre, ell mateix revela els carrets de 35mm i 120mmm, en un petit espai que ha anat equipant amb el temps.

 

 

Tino Taltavull, Maó 1948

Tino Taltavull Olives, nascut a Maó (1948), els seus inicis en la fotografia són d’adolescent amb una instamàtic. Als principis dels 70, just  arribar a Reus entra a formar part de la coneguda Agrupació fotogràfica de Reus. Al llarg dels anys ha anat canviant de màquina de fotografiar passant per Pentax, Nikon i actualment amb Leica. Participa en diferents concursos, dels quals en treu algun premi, i fins i tot guanya:

 • (1976) Concurs fotogràfic Setmana Santa de la Selva del Camp
 • (1977) Concurs fotogràfic TVE, programa “Cosas”
 • (1978) Concurs Festa Major de Marçà
 • (1983 – 1990 – 1991) Concurs fotogràfic Aplec Baix Camp

 

També ha participat en diferents exposicions, les més recents:

 • (2010) Exposició Ajuntament de Salou i Cambrils
 • (2010) Exposició Santa Llúcia de Reus
 • (2018) Exposició Museu d’Art i Història de Reus

 

Informació bàsica

Inauguració de l'exposició: Dimecres 4 de desembre a les 20h

 

Lloc: Cafeteria de Cal Massó (Carrer Sant Celestí, davant del número 19) 

 

Horaris de visita: Del 8 de gener a l'1 de febrer de 2020, de dimecres a dissabte de 18h a 22h.

L’Exposició de fotografies ‘GRANS’ de Meritxell Perpinyà es podrà visitar tot el mes de desembre a Cal Massó

L’Exposició de fotografies ‘GRANS’ de Meritxell Perpinyà es podrà visitar tot el mes de desembre a Cal Massó

 

 • L’Exposició fotogràfica de Meritxell Perpinyà s’inaugurarà el proper dimecres dia 4 de desembre a les 20h a la Cafeteria de Cal Massó, i es podrà visitar durant tot el mes de desembre, de dimecres a dissabte de 18h a 22h.

 

 • Aquesta exposició s’emmarca dins el cicle ’12 mesos, 12 fotògrafs, 12 imatges’ a Cal Massó, que cerca donar a conèixer fotògrafs de la zona a través de les seves imatges.

 

 

La fotògrafa Meritxell Perpinyà exposa el seu treball ‘GRANS’ al Centre d’Art Cal Massó, un total de 12 retrats d’unes sessions realitzades entre el 2015 i el 2018 a la Residència de la Gent Gran l’Onada, a Sant Carles de la Ràpita.

Amb aquestes fotografies, Perpinyà ens vol mostrar aquesta darrera etapa de la nostra existència. Ha vist bellesa, experiència, amor, dignitat i energia. També malaltia i solitud.

Vol reflectir com conviuen aquestes persones amb la certesa de saber que està a punt d’arribar aquell moment, el moment d’iniciar un viatge en solitud, cap a un destí desconegut. En moltes mirades ha vist que aquesta hora no voldrien que arribés mai, d’altres, es pregunten perquè no arriba, estan cansats d’esperar.

( http://www.calmasso.cat/actualitat/13-exposicions/34-grans-de-meritxell-perpinya )

 

 

Meritxell Perpinyà Masip (Reus 1972) de professió es dedica al comerç, de formació és química, de passió és fotògrafa, i de veritat, és una persona inquieta i curiosa.

De ben aviat  es va enamorar de la natura i els entorns pròxims de la seva terra, més endavant va poder viatjar i va ser aleshores quan es va iniciar en el món de la fotografia argèntica amb una càmera Canon EOS 500N.

Des d’aleshores fins ara, passant per l’aprenentatge de la fotografia digital i el seu processat o revelat posterior, no ha parat de fotografiar. Sense deixar mai la càmera analògica, la fotografia de natura i persones ha estat i és encara, la seva gran passió.

S'expressa a través de la fotografia, s'explica millor amb la càmera que amb les paraules i intenta reflectir en cada imatge les seves inquietuds, les passions, les pors, les alegries ... , el món tal com ella el veu.

 

 

 ‘12 MESOS, 12 FOTÒGRAFS, 12 IMATGES’

 

Amb l’objectiu de donar un impuls a les arts visuals i en concret a la fotografia i la imatge, neix el cicle ’12 mesos, 12 fotògrafs, 12 imatges’. Es tracta d’un cicle de 12 exposicions de fotografia, cadascuna amb 12 imatges exposades i de 12 creadors diferents, tots fotògrafs locals i de la zona. Cadascuna estarà exposada 1 mes a la cafeteria de Cal Massó.

Seran exposicions de diferents temàtiques, i que puguin interessar al públic en general però també a públic especialitzat. L’objectiu del cicle és donar a conèixer creadors del territori, concretament fotògrafs, a través de les seves imatges i propostes artístiques; a més, volem posar en valor les arts visuals a la ciutat de Reus. Amb aquest cicle d’exposicions també busquem arribar a nous públics no consumidors habituals de cultura.

 

____________________________________________________

 

INFORMACIÓ BÀSICA DE L’EXPOSICIÓ:

 

Inauguració de l’exposició: Dimecres 4 de desembre a les 20h del vespre

Lloc: Cafeteria de Cal Massó ( carrer Sant Celestí davant del núm. 19)

Horaris de visita de l’exposició: Tot el mes de desembre, de dimecres a dissabte de 18h a 22h.

 

 

___________________________________________________________

Per més informació:

www.calmasso.cat

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

689 045 484 (Marta Grau)

'GRANS' de Meritxell Perpinyà

'GRANS' de Meritxell Perpinyà

És vell, és vella.

Sap que està a punt d’arribar aquell moment, que no envellirà més, que s’haurà acabat, que haurà arribat l’hora.

El moment d’iniciar un viatge en solitud, cap a un destí desconegut.

En moltes mirades he vist que aquesta hora no voldrien que arribés mai, d’altres, es pregunten perquè no arriba, estan cansats d’esperar.

Envellir sembla una putada, sí, però l’altra opció, és pitjor. 

Afrontar la vellesa i la mort d’una forma natural i digna, implica parlar-ne al llarg de tota la vida, començant per la infantesa.

No amagar aquesta darrera etapa de la nostra existència, com si fos una etapa decadent, ¡no ho és! He vist bellesa, experiència, amor, dignitat i energia. També malaltia i solitud, però no són exclusives de la vellesa, i menys, en la nostra societat actual.

Hem nascut per morir, cert!, però entremig, podem decidir viure.

En aquesta exposició us mostro 12 retrats d’unes sessions realitzades entre el 2015 i el 2018 a la Residència de la Gent Gran, l’Onada, a Sant Carles de la Ràpita.

 

Meritxell Perpiñà Masip, Reus 1972

 

De professió el comerç, de formació química, de passió fotògrafa i de veritat, una persona inquieta i curiosa.

De ben aviat  em vaig enamorar de la natura i els entorns pròxims de la meva terra, més endavant vaig poder viatjar i va ser aleshores quan em vaig iniciar en el món de la fotografia argèntica amb una càmera Canon EOS 500N.

Des d’aleshores fins ara, passant per l’aprenentatge de la  fotografia digital i el seu processat o revelat posterior, no he parat de fotografiar.

Sense deixar mai la càmera analògica, la fotografia de natura i persones han estat i són encara, la meva gran passió.

M'expresso a través de la fotografia, m'explico millor amb la càmera que amb les paraules i intento reflectir en cada imatge les meves inquietuds, les passions, les pors, les alegries..., el món tal com jo el veig.

 

Informació bàsica

Inauguració de l'exposició: Dimecres 4 de desembre a les 20h

Lloc: Cafeteria de Cal Massó (Carrer Sant Celestí, davant del número 19) 

Horaris de visita: Tot el mes de desembre, de dimecres a dissabte de 18h a 22h.

Càpsula de creació de dansa i moviment amb Ivelice Brown

La ballarina Ivelice Brown va dinamitzar la càpsula de creació de dansa i moviment, la qual va compartir amb alumnes de l'escola d'educació especial Nostra Senyora del Mar de Reus.

Programació de novembre i desembre a Cal Massó!

Ja podeu consultar tota la programació de novembre i desembre a Cal Massó!

 

La tardor segueix a Cal Massó amb diferents propostes durant el mes de novembre i desembre. Hem programat 2 concerts, el primer el dia 30 de novembre a les 21h, amb el Marcel Lázara i la Júlia Arrey, que ens presentaran el seu nou espectacle KM.0 – Pedalant endins a la sala gran de Cal Massó; i el diumenge 1 de desembre a les 19h , The New Catalan Ensemble en format sextet i Josep Pedrals a la recitació, ens oferirà Bestiari en concert.

Els dia 19 de novembre a les 18:30h l’associació SUPERA’T, de persones amb l’espectre autista, farà el seu acte de presentació a Cal Massó, amb una xerrada – col·loqui i música en directe amb Joan Masdéu.

També tenim programades 3 presentacions de llibres; el dia 22 de novembre a les 19:30h en Xavier Bosch presentarà la seva novel·la ‘Paraules que tu entendràs’, la seva darrera novel·la d’èxit. La segona serà el dia 28 de novembre a les 19:30h, que consistirà en una performance artisticoliterària de presentació del llibre digital de Lena Paüls ‘Bombes de llavors’; i per últim, el dia 13 de desembre a les 19h, l’Ame Soler presentarà el seu llibre ‘Som les netes de les bruixes que no vau poder cremar’, acte organitzat per Bat a bat.

No ens oblidem dels espectacles familiars, i és per això que per al dia 29 de desembre a les 18h hem programat el nou espectacle de titelles de l’Arnau Colom: ‘Matito i la Sirena Hidràulica’.

A part, fins al dia 28 de novembre podeu visitar l’exposició d’escultures ÀNIMES de l’artista ARES, i l’exposició de fotografies ‘Noves Vides’ de la fotògrafa Rosa Llaveria, de dimecres a dissabte de 18h a 22h a Cal Massó.

 

Per més informació de tots els esdeveniments programats cliqueu a la web de Cal Massó: http://www.calmasso.cat/agenda des d’on també podeu accedir a la plataforma per a la compra de les entrades. També ens podeu seguir mitjançant les nostres xarxes socials a Facebook, Instagram i Twitter.

 

________________________________________________________

El Centre d’Art Cal Massó és un equipament únic i singular, que vol ser una plataforma per a la creació, producció, formació, i exhibició artística multidisciplinària, concretament les arts escèniques (teatre, circ i dansa), la música i les arts plàstiques i visuals.

 

Al mateix temps, és un centre compromès amb el seu entorn, i aspira a ser un lloc que vinculi la cultura i les propostes artístiques que realitzem amb la societat, tot creant sinèrgies amb el públic en general i amb diferents col·lectius, en concret. Es tracta d’acostar les arts a la ciutadania mitjançant el desenvolupament de l’activitat artística de Cal Massó.

___________________________________________________________

Per més informació:

www.calmasso.cat

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Agenda

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Actualitat

Amb el suport de
Fundació Privada Reddis
Carnet Jove
Vermuts Miró
Surtdecasa.cat
Port de Tarragona
Diputació de Tarragona
Amb el suport de
Fundació Privada Reddis
Carnet Jove
Port de Tarragona
Vermut Miró
Surtdecasa.cat
Diputació de Tarragona