Actualitat

Actualitat

TOT MIRANT CASTELLS, de Lins Griñó

TOT MIRANT CASTELLS, de Lins Griñó

“A plaça hi vaig a veure castells, a xerrar amb la gent i aprofito per fer fotografies.”

El món casteller està ple de temàtiques, des de la purament estructural del castell, a les emocions, detalls, retrat, alegries, decepcions...... i en aquesta exposició podeu veure un recull-resum de 8 anys de captar moments a les places castelleres.

No tinc un estil en concret, ja que cada dia i moment és únic, per la qual cosa cada imatge és diferent; un dia et fixes en un peu, un dia en aquella mirada, un dia en una mà.... M’agrada captar situacions que em criden l’atenció i que reflecteixen una altra visió més enllà dels propis castells que fan les colles.

Igual que el/la casteller/a no sap mai com anirà una diada per molt assajats que es tinguin els castells, a mi em passa el mateix a l’hora de captar les imatges. Puc anar amb una idea preconcebuda del que voldria fotografiar, però la diada és la que marca el resultat, perquè la gràcia dels castells és aquesta, que son vius i impredictibles i amb moltíssims i variats moments que retratar.

 

Lins Griñó

Em sento més còmode amb la terminologia “aficionada a la fotografia” que fotògrafa, i de fet, la gent de més edat de Reus em comenta: -has heretat l’afició del teu pare-.

La meva professió és l’administrativa, i la fotografia sempre l’he vist a casa, i de fet, sóc la que porta la càmera quan hi ha alguna celebració familiar o de la colla d’amics per immortalitzar els moments. No  és fins al 2012 que faig un pas més i em compro la primera càmera amb cara i ulls. Tot ve relacionat a què al  2011 vaig començar a entrar en el món dels Castells i les càmeres bàsiques se’m queden curtes per captar el que hi veia. Aquest és el punt d’inflexió on canvia la meva forma de veure i retratar, i tot i que no deixo de fotografiar res que em cridi l’atenció, se’m comença a etiquetar com a fotògrafa castellera, cosa que accepto amb molta gratitud.

A dia d’avui formo part del grup “Fort”, un conjunt de fotògrafs que exposem conjuntament per tot el territori Català, i col·laboro amb les meves imatges al diari digital "Món Casteller".

'WALKABOUT: a la recerca de l'espiritualitat', de Miguel Cabrerizo

'WALKABOUT: a la recerca de l'espiritualitat', de Miguel Cabrerizo

 

 

 

“Caminar sense una trajectòria definida, fer front a perills, trencar la quarta paret, bolcar-se amb els altres, trobar i sentir, és un recopilatori dels meus viatges i el propòsit de la meva vida.”

El fotògraf Miguel Cabrerizo ens presenta l'exposició 'Walkabout: a la recerca de l'espiritualitat', un recull de 12 fotografies dels seus viatges.

 


Miguel Cabrerizo Tejero, Reus 1993


La meva professió principal és l'hoteleria, formació d'audiovisuals, de passió la fotografia i els viatges on descobreix llocs i gent meravellosa.

De petit freqüentava molt el cinema Reus Palace, no hi havia cap setmana que no hi anés. Crec que això té una mica a veure amb la meva passió actual per la fotografia, en aquests instants es va plantar una llavor que amb els anys ha anat germinant.

Als 16 anys vaig haver de marxar uns anys a Cantàbria per treballar a l'hoteleria, vaig retornar al cap d'uns anys per seguir treballant en el mateix sector fins que em vaig preguntar quin era realment el propòsit de la meva vida... llavors vaig plantejar-me el fet de formar-me; el meu objectiu era fer un CFGS d'Audiovisuals, amb l'objectiu d'aprendre tot el que estigués relacionat amb les arts cinematogràfiques. A poc a poc vaig adonar-me el que realment m'apassionava era la fotografia. A partir d'aquí, vaig ser autodidacta, assaig i error.


Em van proposar fer un primer viatge al Marroc, un viatge que, més endavant, em faria descobrir la fotografia de viatge i retrat. A partir d'aquí, no he parat de fotografiar llocs màgics, on hi he intentat transmetre les meves il·lusions, la meva visió del món i de les persones meravelloses que he conegut al Marroc, Itàlia, Islàndia, Sri Lanka i Maldives.

'UN TOMB PER REUS' de Tino Taltavull

'UN TOMB PER REUS' de Tino Taltavull

El fotògraf Tino Taltavull ens presenta l'exposició 'Un tomb per Reus', 12 imatges analògiques i en blanc i negre, revelades per ell mateix.

 

Es tracta d'imatges captades al carrer, d'instants. Són moments únics que passat el temps deixaran d’existir o ja no seran iguals, com pot ser: un carrer, un edifici o la mirada d’un nen.​

 

Tota la seva fotografia és analògica i en blanc i negre, ell mateix revela els carrets de 35mm i 120mmm, en un petit espai que ha anat equipant amb el temps.

 

 

Tino Taltavull, Maó 1948

Tino Taltavull Olives, nascut a Maó (1948), els seus inicis en la fotografia són d’adolescent amb una instamàtic. Als principis dels 70, just  arribar a Reus entra a formar part de la coneguda Agrupació fotogràfica de Reus. Al llarg dels anys ha anat canviant de màquina de fotografiar passant per Pentax, Nikon i actualment amb Leica. Participa en diferents concursos, dels quals en treu algun premi, i fins i tot guanya:

  • (1976) Concurs fotogràfic Setmana Santa de la Selva del Camp
  • (1977) Concurs fotogràfic TVE, programa “Cosas”
  • (1978) Concurs Festa Major de Marçà
  • (1983 – 1990 – 1991) Concurs fotogràfic Aplec Baix Camp

 

També ha participat en diferents exposicions, les més recents:

  • (2010) Exposició Ajuntament de Salou i Cambrils
  • (2010) Exposició Santa Llúcia de Reus
  • (2018) Exposició Museu d’Art i Història de Reus

 

Informació bàsica

Inauguració de l'exposició: Dimecres 4 de desembre a les 20h

 

Lloc: Cafeteria de Cal Massó (Carrer Sant Celestí, davant del número 19) 

 

Horaris de visita: Del 8 de gener a l'1 de febrer de 2020, de dimecres a dissabte de 18h a 22h.

'GRANS' de Meritxell Perpinyà

'GRANS' de Meritxell Perpinyà

És vell, és vella.

Sap que està a punt d’arribar aquell moment, que no envellirà més, que s’haurà acabat, que haurà arribat l’hora.

El moment d’iniciar un viatge en solitud, cap a un destí desconegut.

En moltes mirades he vist que aquesta hora no voldrien que arribés mai, d’altres, es pregunten perquè no arriba, estan cansats d’esperar.

Envellir sembla una putada, sí, però l’altra opció, és pitjor. 

Afrontar la vellesa i la mort d’una forma natural i digna, implica parlar-ne al llarg de tota la vida, començant per la infantesa.

No amagar aquesta darrera etapa de la nostra existència, com si fos una etapa decadent, ¡no ho és! He vist bellesa, experiència, amor, dignitat i energia. També malaltia i solitud, però no són exclusives de la vellesa, i menys, en la nostra societat actual.

Hem nascut per morir, cert!, però entremig, podem decidir viure.

En aquesta exposició us mostro 12 retrats d’unes sessions realitzades entre el 2015 i el 2018 a la Residència de la Gent Gran, l’Onada, a Sant Carles de la Ràpita.

 

Meritxell Perpiñà Masip, Reus 1972

 

De professió el comerç, de formació química, de passió fotògrafa i de veritat, una persona inquieta i curiosa.

De ben aviat  em vaig enamorar de la natura i els entorns pròxims de la meva terra, més endavant vaig poder viatjar i va ser aleshores quan em vaig iniciar en el món de la fotografia argèntica amb una càmera Canon EOS 500N.

Des d’aleshores fins ara, passant per l’aprenentatge de la  fotografia digital i el seu processat o revelat posterior, no he parat de fotografiar.

Sense deixar mai la càmera analògica, la fotografia de natura i persones han estat i són encara, la meva gran passió.

M'expresso a través de la fotografia, m'explico millor amb la càmera que amb les paraules i intento reflectir en cada imatge les meves inquietuds, les passions, les pors, les alegries..., el món tal com jo el veig.

 

Informació bàsica

Inauguració de l'exposició: Dimecres 4 de desembre a les 20h

Lloc: Cafeteria de Cal Massó (Carrer Sant Celestí, davant del número 19) 

Horaris de visita: Tot el mes de desembre, de dimecres a dissabte de 18h a 22h.

'NOVES VIDES' de Rosa Llaveria

'NOVES VIDES' de Rosa Llaveria

Un recull de 12 fotografies d'embaràs i nadons acabats de néixer.

 

Rosa Llaveria

Rosa Llaveria és de Reus però nascuda a Tarragona el 1978. Va descobrir la fotografia ja de gran i per casualitat al veure un anunci d'un curs d'un any de fotografia.

No havia tingut mai una càmera a les mans però el primer dia que la va tenir ja va saber que seria per sempre. Després d'aquest curs ja es va muntar el primer estudi als baixos de casa i poc a poc va anar tenint clients mentre es seguia formant a Barcelona a l'Institut d'Estudis fotogràfics on es va especialitzar en fotografia social; a l'acabar es va dedicar uns anys a fer bodes al mateix temps que anava fent fotografia d'embaràs i infantil al seu estudi; l'any 2013 va obrir el seu estudi al centre de Reus, al Carrer Jesús 15 que porta el seu nom, Rosa Llaveria.

Cada vegada més els seus clients la van anar portant cap a la fotografia infantil i va seguir formant-se en aquesta disciplina assistint a diferents cursos a Barcelona i Madrid amb fotògrafs de renom a nivell nacional i internacional.

Al cap dels any s'ha anat especialitzant en fotografia newborn (recent nascuts) que es fa durant els primers 15 dies del nadó, són sessions molt delicades i difícils. Li encanta que les famílies puguin tenir records tant especials com aquest.

També fa sessions d'embaràs, sessions infantils, comunions, books varis, fotografia de dansa, espectacles i bodes.

 

Informació bàsica

Inauguració de l'exposició: Dimecres 30 d'octubre a les 20h

Lloc: Cafeteria de Cal Massó (Carrer Sant Celestí, davant del número 19) 

Horaris de visita: Tot el mes d'octubre, de dimecres a dissabte de 18h a 22h.

 

 

Previous Next

"Dies de vent i sol", de Fabián Acidres

Infiltrat entre les dunes,
el mestral furiosament salvatge regira
sentiments, fa bategar de nou les espores.

Lena Paüls

El fotògraf Fabián Acidres exposa part dels seus treballs al Centre d’Art Cal Massó, en una exposició que rep el nom de ’Dies de vent i sol’, i que presenta un total de 12 fotografies en blanc i negre en formats analògic i digital.

Les fotografies que Acidres presenta en aquesta exposició són bàsicament paisatges, en els quals l’autor vol transmetre les condicions humanes de solitud i lluita quotidiana.

L’exposició consta de 12 fotografies impreses en paper de qualitat museu, marcs fets a mida i vidres antireflectants. Onze de les fotografies són de 30x40cm, i una de 100x100cm.

 

Fabián Acidres

Fabián Acidres Pons (Reus 1977) és fotògraf. La fotografia és una forma d'expressió d'aquest autodidacta que no va planejar ser fotògraf, tot i que ara forma part de la seva vida fins al punt que li costa distingir que és feina i què és plaer. Diu que, en fer una fotografia sense pressa, la vida li flueix amb tota la seva puresa.

Fabián revela les seves fotografies com una part importat del procés fotogràfic. És en els treballs en blanc i negre on troba l'essència. Admet que el color és inherent a les coses del món que ens envolta, i l'empra en una paleta equilibrada, visualment simfònica, que no distregui l'atenció.

Ha realitzat múltiples treballs de caire periodístic, de reportatges socials, de moda, de retrats o d’espectacles. Amb les seves fotografies cerca captar l’essència, i transmetre les emocions i sentiments de les persones i paisatges que retrata. A part, impulsa un petit negoci de fotografia artística a Reus: “El Terciopelo Azul”.

La seva mirada diferent i poètica alhora de fer les fotografies no ens deixarà indiferents.

 

Informació bàsica

  • Inauguració de l’exposició: Dijous 3 d’octubre a les 20h del vespre
  • Lloc: Cafeteria de Cal Massó (carrer Sant Celestí, davant del número 19)
  • Horaris de visita de l’exposició: Tot el mes d’octubre, de dimecres a dissabte de 18h a 22h.

Agenda

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Actualitat

Amb el suport de
Fundació Privada Reddis
Carnet Jove
Vermuts Miró
Surtdecasa.cat
Port de Tarragona
Diputació de Tarragona
Amb el suport de
Fundació Privada Reddis
Carnet Jove
Port de Tarragona
Vermut Miró
Surtdecasa.cat
Diputació de Tarragona