TOT MIRANT CASTELLS, de Lins Griñó

TOT MIRANT CASTELLS, de Lins Griñó

“A plaça hi vaig a veure castells, a xerrar amb la gent i aprofito per fer fotografies.”

El món casteller està ple de temàtiques, des de la purament estructural del castell, a les emocions, detalls, retrat, alegries, decepcions...... i en aquesta exposició podeu veure un recull-resum de 8 anys de captar moments a les places castelleres.

No tinc un estil en concret, ja que cada dia i moment és únic, per la qual cosa cada imatge és diferent; un dia et fixes en un peu, un dia en aquella mirada, un dia en una mà.... M’agrada captar situacions que em criden l’atenció i que reflecteixen una altra visió més enllà dels propis castells que fan les colles.

Igual que el/la casteller/a no sap mai com anirà una diada per molt assajats que es tinguin els castells, a mi em passa el mateix a l’hora de captar les imatges. Puc anar amb una idea preconcebuda del que voldria fotografiar, però la diada és la que marca el resultat, perquè la gràcia dels castells és aquesta, que son vius i impredictibles i amb moltíssims i variats moments que retratar.

 

Lins Griñó

Em sento més còmode amb la terminologia “aficionada a la fotografia” que fotògrafa, i de fet, la gent de més edat de Reus em comenta: -has heretat l’afició del teu pare-.

La meva professió és l’administrativa, i la fotografia sempre l’he vist a casa, i de fet, sóc la que porta la càmera quan hi ha alguna celebració familiar o de la colla d’amics per immortalitzar els moments. No  és fins al 2012 que faig un pas més i em compro la primera càmera amb cara i ulls. Tot ve relacionat a què al  2011 vaig començar a entrar en el món dels Castells i les càmeres bàsiques se’m queden curtes per captar el que hi veia. Aquest és el punt d’inflexió on canvia la meva forma de veure i retratar, i tot i que no deixo de fotografiar res que em cridi l’atenció, se’m comença a etiquetar com a fotògrafa castellera, cosa que accepto amb molta gratitud.

A dia d’avui formo part del grup “Fort”, un conjunt de fotògrafs que exposem conjuntament per tot el territori Català, i col·laboro amb les meves imatges al diari digital "Món Casteller".


Imprimeix   Correu-e