Concert amb Socarrat

Categoria
Música
Data
Dimecres, 24 Juliol 2019 21:00
Música folk i tradicional
Socarrat és el resultat d'aconseguir coure l'arròs de la paella valenciana sense remenar-lo.
És aquell art de mesurar l'aigua justa i el foc convenient perquè la cocció agrupi tots els sabors, i que una petita part de l'arròs s'enganxi al fons i es torri, aconseguint aquella textura magnífica del cruixent que fa que tothom es baralli per tenir-ne. El socarrat converteix la paella en una delícia, transformant-la en una delicatessen.

En l’imaginari col·lectiu no és possible que dos instruments melòdics, com el flabiol i lagralla, siguin el pal de paller d’un projecte musical. Convençuts a contradir aquesta creença popular, Socarrat proposa un diàleg constant i sincer entre la tradició i la contemporaneïtat on els músics empesquen mil fórmules per tal d’oferir un concert dinàmic i trencar aquest prejudici.
 
El repertori triat parteix d’una selecció tant de músiques tradicionals com d’autors, dels Països Catalans i d’altres llocs d’Europa, que garanteix un concert fresc a partir d’una visió desacomplexada de la música.
 
Els ingredients de la recepta són clars:
 
150 g. de flabiol
70 g. de flauta de bec
100 g. de clarinet baix
25 g. de cascavells
85 g. de gralla
30 g. de saxo baríton
210 g. de tamborí
50 g. d’stompbox
250 g. de guitarra
40 g. de tenora
Un pessic de safrà i quatre cables
 
 
Cisco Cardona: guitarra acústica i stompbox
Liliana Galvany: flabiol i tamborí, flautes de bec
Manu Sabaté: gralla, tenora, clarinet baix i saxo baríton