Exposició

Exposició

Image

TRENCAMENT

Julieth Rodríguez Soronellas
LJH

Del 7 al 29 de febrer de 2020
Vidres amb mirades transparents com a base de creació

La investigació sobre el vidre com a material de creació escultòrica va sorgir fa uns tres anys com a conseqüència d’un treball que ens van demanar a la universitat per un crèdit d’escultura. En aquesta assignatura, el que es demanava era realitzar tres escultures les quals havien de ser fetes amb un material fora del convencional.

La fusta, la pedra, el ferro i la ceràmica no es podien utilitzar, i conseqüentment van començar a aparèixer preguntes i dubtes que caldria respondre i resoldre de manera satisfactòria.

La pregunta que em feia era: -com puc crear una escultura si m’estan dient que els materials bàsics i “essencials” per fer-ne una no els puc utilitzar?- Al cap de dos mesos vaig presentar la meva proposta i em vaig poder respondre la pregunta anterior, i sí, era possible fer-ho, només calia desconnectar i sortir de la zona de confort!

La meva obra va captivar l’atenció dels professors, companys i familiars des d’un primer moment. Això em va constatar que havia aconseguit trencar amb l’establert, i vaig obrir els ulls en el sentit que aquest podia ser el meu nou camí com artista. La peça no tan sols va atraure els ulls dels observadors, sinó que altres curiosos es feien preguntes sobre l’escultura: els seus aspectes tècnics i el seu significat, i per tant vaig veure que el concepte de filosofar era present tal com volia transmetre des d’un inici.

Les ganes de crear-ne més van florir i vaig decidir experimentar, desenvolupar i potenciar el material escollit, el vidre

Fascinada per aquest nou material i per voler aconseguir nous objectius i reptes vaig començar a plantejar tots els projectes en vidre, o si més no amb aquest element com a base dels meus treballs artístics. Em refereixo a què he anat combinant el vidre amb altres materials com l’acer, el ferro, el coure, el bronze, etc. La recerca constant de nous referents va originar una onada de creativitat i de ganes per voler realitzar peces que fossin diferents de les que havia presentat fins aquell moment.

La tendència artística es va engegar amb molts referents de pensadors, filòsofs i autors crítics sobre el sistema i el poder establert, de tal manera que em van anar donant una mirada crítica del món en què vivim. No tan sols això, sinó que les experiències que té un mateix sobre el dia a dia ens fan reflexionar i adonar que l’art és un gran vehicle de comunicació per poder expressar quelcom que no podem dir amb paraules.

Vols cridar i no pots, vols plorar però no és suficient.... però aquella estona que tens al taller on estàs la peça i tu, és un moment màgic, desconnectes de tot allò que t’envolta i et deixes endur pel que vindrà, no penses, sinó que crees.

En aquesta exposició, doncs, us presento 8 obres en les quals podreu veure el que jo denomino “trencar amb els anells de saturn”, amb això em refereixo a què les limitacions ens les posem nosaltres mateixos i si un vol créixer i seguir lluitant per aconseguir el seus objectius, cal comprometre’s a treballar intensament i de forma constant. Se que és difícil, ja que són molts els factors que influeixen i fins i tot dificulten en aquest procés de creixement però tal com diu el Dr. Sri K. Parvathi Kumar “Aprender a esperar y esperar para aprender”.

Toca’m 155: composició de dos llibres de 24x17x17 aprox. paper + vidre. 2018
La veu d’un poble: Ferro. 2017
Projecte Cèl·lula: 4 plaques de 100x70x5cm aprox. Vidre, ferro i coure. 2019
Waves: bolígraf sobre paper 100x70 cm. 2016

La Julieth Rodríguez Soronellas (L J H) és estudiant de 4rt de carrera de Belles Arts a la Universitat de Barcelona. És de la Selva del Camp, però actualment està vivint a Polònia cursant un Erasmus a la Uniwerytet Opolski,Faculty of arts a la ciutat de Opole. S’està especialitzant en el camp de l’escultura.

La tendència artística que segueix està influenciada per molts pensador filosòfics i autor crítics sobre el món, el sistema, la situació política i el poder que ens envolta.

2020

(Erasmus +) in Uniwerytet Opolski, Faculty of Arts. Opole POLAND

Exposició col·lectiva ‘EXPOSICIÓ COL.LECTIVA D’ESCULTORS I’, d’ Amics de les arts i Joventuts musicals, Sala Salvador Alavedra ‘20

2019

Exposició col·lectiva ‘VII edició de la Fira de Sant Jordi 2019’ a l’avinguda Diagonal.

Exposició col·lectiva Art 155 amb la peça “Toca’m 155” al Centre Cultural de La Farinera del Clot, Barcelona.

Participació al IV PREMI D’ESCULTURA MANEL BATLLE ‘19

Participació al TUENTI-URVANITY “New Contemporary Art” per la University of Barcelona

2018

Exposició col·lectiva a Agbar-Ciutat de Barcelona i premi amb la peça “ Una imatge val més que mil paraules”.

2016

Guanyadora del 3r premi pel seu treball de recerca (TDR): “La Construcció d’una Maqueta: l’Hort d’Iglésies” – Ajuntament de La Selva del Camp,Tarragona.